fbpx

Ben jij klaar voor het postcoronatijdperk, waarbij leiders straks meer dan ooit het voorbeeld geven. Lees hier het volledige artikel van APG HR directeur Marloes Sengers waarin zij de succesvolle aanpak van APG toelicht en hoe APG steeds weer de juiste keuzes maakt. APG stuurt op Vrijheid – Vertrouwen – Eigen Verantwoordelijkheid en plaatst de medewerkers in de driver’s seat.

Als medewerker en leidinggevende bij APG geniet ik zelf volop deze aanpak, en als startend ondernemer van M-POWER is het mijn passie om de verbindende aanpak verder uit te dragen om zo nog meer leidinggevenden en medewerkers dit succes te laten ervaren.

Hoe ziet jouw organisatie de toekomst? Ambieer jij, net als APG, professionele verantwoordelijke medewerkers

  • die hun eigen werk- en vrije tijd zelf bepalen
  • die zelf aangeven hoeveel vakantiedagen zij wensen
  • en op die manier de beste versie van zichzelf durven inzetten on zo jouw organisatie te laten excellerenVoel je bij het lezen vooral de angst opkomen en zie je die ene medewerker die de kantjes eraf loopt?

Voel je bij het lezen vooral de angst opkomen en zie je die ene medewerker die de kantjes eraf loopt?

Mijn advies, laat het gebeuren – maak het zichtbaar! 99% van de medewerkers wil waarde toevoegen. Heb je dan net die ene procent te pakken, wat mooi dat dat zichtbaar wordt en je hier nu iets mee kan. Verplaats je energie van controle over 99% naar bijsturen op die 1% en ga zo voor de WIN-WIN: het kost je minder energie, levert je 10x zoveel op.

Klinkt natuurlijk eenvoudig in theorie. Zelf heb ik ook jaren als een controle freak gestuurd op resultaat in een poging dat iedereen naar ‘mijn beoogd’ resultaat zou toewerken. Koppig als ik ben, ben ik dat ook blijven doen tot mijn lichaam niet meer volgde en ik genoodzaakt was om ‘los te laten’ en te vertrouwen op het team. Samen weet je zoveel meer als alleen. Nog nooit heb ik zulke resultaten en teamwork mogen aanschouwen, en dat alles met veel minder energie als voorheen maar zoveel te meer werkplezier!

Durf afstappen van de strategie van 30 jaren geleden, waarbij leiders doorstroomden vanuit inhoud en bepaalden wat er wanneer moest gebeuren? Hiermee beperk je de medewerkers om buiten de lijntjes te denken en ontneem je jouw organisatie de nodige innovatie en creativiteit om jullie missie ook op lange termijn te laten slagen.

Ik herhaal de boodschap van onze APG HR directeur aan alle leidinggevenden:

DURF ! TOON LEF!

Wil je sparren over jouw team en jouw aanpak. Voel je vrij om me te contacteren op info@m-power.be, ik ben steeds benieuwd naar de uitdagingen in andere teams en hoe je dat kan ombuigen.