fbpx

Expert in leiderschap
&
verandering

 

Passion for People – Passion for Business

ENEN … that’s me!

Avontuurlijke reizen combineren met vrijwilligerswerk, actie en adrenaline, genieten van een avondje koken en dineren met vrienden, … ik zie het leven als EN-EN, en zo wil ik mezelf aan de wereld laten zien. Ik leef vanuit vrijheid, avontuur en gelijkheid en ga van daaruit steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen om zoveel mogelijk professionals mee te nemen in hun avontuur naar ontwikkeling en succes. Hierbij heb ik het geluk steeds weer te mogen thuiskomen in mijn vaste stek in het gezelschap van mijn partner Peter en onze 2 kinderen Jarne en Zoë. “Doen wat je graag doet” is mijn levensmotto, zowel in onze opvoeding als in mijn professionele ambitie:

Zo wil ik in 2025 hebben bijgedragen aan het (werk)geluk van 25.000 mensen, door professionals en leidinggevenden te begeleiden in het verbindend communiceren en motiveren van zijn/haar team, van binnen uit. Dat doe ik vooral achter de schermen door jou in jouw kracht te zetten, te empoweren, zodat we voor een duurzaam ontwikkeltraject gaan waarbij jij in de lead blijft, en ik zo snel mogelijk weer misbaar ben.
EN
als ik nog verder mag dromen, is het mijn ambitie om hiermee winst te kunnen doneren aan CampusChallenge omdat ik heb mogen ervaren hoe zij erin slagen om kinderen te EMPoweren in hun ontwikkeling naar zelfstandigheid zodat zij het geleerde op hun beurt weer verspreiden in hun omgeving in India.

Als medewerker en als leidinggevende heb ik in de afgelopen 20 jaren succesvolle en minder succesvolle voorbeeldsituaties mogen ervaren in omgevingen die politiek en cultureel steeds van elkaar verschillen. Zo heb ik onder andere geleerd om niet langer de omgeving te veranderen maar om de verandering af te stemmen op de omgeving.
Mijn mix van opleidingen, kennis en ervaring wil ik nu heel graag inzetten om andere professionals te helpen in hun ontwikkeling naar meer (werk)geluk en in combinatie met verbindend leiderschap, om zo bij te dragen aan business succes en een gelukkiger gebalanceerd leven voor medewerkers, leidinggevenden en alle mensen om hun heen. WIN-WIN, of beter ENEN.

 
Extra inside informatie:
  • Hard werken was de basis van mijn opvoeding, zo was het vanzelfsprekend dat ik op mijn 13de een cent ging bijverdienen om bij te dragen aan mijn bijlessen wiskunde. Zo vond ik het (toen) normaal om mijn eerste jaren als consultant extra lange werkdagen te maken, vooral gericht op uurtje-factuurtje. Gelukkig heeft mijn werkervaring, en met name de Nederlandse cultuur, mij laten inzien dat ‘hard werken’ alleen eigenlijk niet zo slim is, of beter gezegd, helemaal niet slim is ALS het niet in lijn ligt met je (persoonlijke) waarden en doelen want zo heb ik zelf mogen ervaren dat ik vanuit resultaatgerichtheid het doel (en vooral mensen) voorbij loop. Je werkt harder, maar bereikt minder. Daar is het zaadje dus tot bloei gekomen van mijn persoonlijk leiderschapstraject, en mijn groei en ambitie in verbindend leiderschap. Alleen ga je snel, samen kom je verder!
  • Mijn eerste jeans … die kwam pas op mijn 23ste! Mijn traditionele middelbare opleiding ‘met schooluniform’ heeft daar vast een rol in gespeeld. Ik ben steeds een jurkenmeid geweest en je zal me nog steeds niet snel in een zakelijk broekpak zien verschijnen, al is de jeans intussen helemaal mijn ding geworden.
Het nieuwe leiderschap
Leidinggevende & teams
  • Ik beken, ik heb een verslaving … nl. het volgen van opleidingen.
    Zo bestaat mijn lijstje van de laatste 5 jaren onder andere uit: het nieuwe leiderschap, Covey, Lean six sigma, (SAFe) Agile Champion, Business Coaching (NOBCO EU certified), Lencioni (teamontwikkeling).
  • Momenteel ben ik in opleiding tot Psychosociaal therapeut vanuit mijn interesse in de mens en in alles wat de mens beweegt … niet zozeer om therapeut te worden maar omdat ik erin geloof dat een leider niet langer verantwoordelijk is voor de resultaten, maar voor de mensen die verantwoordelijk zijn voor de resultaten. Daarvoor is kennis en inzicht in het menselijk gedrag een basis vereiste en die kennis wordt helaas nog te weinig geïntegreerd in het huidig aanbod van leiderschapstrainingen.
  • Mijn inspiratiebronnen: Stephen R. Covey, P.Lencioni, Simon Sinek, Jack Welch,…
  • Mijn leukste werkervaringen waren onder andere als Principle Consultant bij Janssen Pharmaceutica en Quasus, waar ik een ontzettende ontwikkeling heb mogen ervaren in Quality Assurancy en procesoptimalisatie, en bij APG waar ik steeds nieuwe teams mocht laten groeien in verandering. Werkgevers die voor mij een voorbeeld en inspiratiebron waren en zijn, voor mijn verdere ambitie naar andere organisaties toe.

 

  • Intussen ben ik gestart om mijn ambities uit te dragen zowel bij een aantal MKB’s / KMO’s in diverse sectoren alsook bij mijn oorspronkelijke roots: nl. in ICT organisaties, Ik houd hierbij vooral van de ‘no nonsense aanpak’ met een snelle interactie en korte communicatielijnen.