fbpx

Na een ontzettend inspirerende en leuke tijd waarbij ik weeral mooie mensen heb mogen ontmoeten, draag ik nu het stokje bij APG over aan Thijs Willems als teamleider archieven en ben ik APG dankbaar voor de sabbatical om mijn droom te kunnen ervaren.

Als het zo leuk en inspirerend is, waarom stop ik er dan mee? Antwoord op deze vraag start met een antwoord op de vraag – waarom was ik bij deze afdeling gestart? 2 jaar geleden hoorde ik over de reorganisatie bij een groep binnen APG die als kwetsbaar werd gezien. Kwetsbaar vanwege de hogere gemiddelde leeftijd en vnl. de ervaring op eenzelfde werkplek. Ik had het gevoel dat ik iets voor hun kon betekenen: nl. om hun te begeleiden doorheen de reorganisatie, EN ik had ook het gevoel dat zij iets voor mij konden betekenen: nl. om mij te laten ervaren hoe verbindend leiderschap vanuit vertrouwen paste in hun operationele omgeving, cultuur en in een moeilijke tijd waarbij ook een business runnende moeten blijven. Het is me eigenlijk niet helder of ik dat wilde ervaren voor mezelf of bewijzen voor mijn omgeving (of toch 😉)

Nu is de reorganisatie achter de rug, ben ik dankbaar voor de dankbaarheid die ikzelf heb mogen ontvangen, en ben ik vooral blij om vanuit verbindend leiderschap en vertrouwen (en steun van bovenaf) te hebben mogen bijgedragen aan (werk)geluk & business succes.

Verliep alles dan vlekkeloos? Zeker niet, ook hier heb ik meer dan eens mogen vallen en weer opstaan en besef ik: yep, ik ben ook een mens en fouten maken mag -> of beter ‘moet’. Ik blijf dan ook grote fan van ‘de lerende organisatie’ wat een voorwaarde is om zelfsturende teams te laten groeien.

Wat nu? Mijn droom achterna … Nadat ik zelf zoveel mooie organisaties en teams heb mogen begeleiden; tal van opleidingen heb mogen volgen en heb mogen ervaren wat het mezelf als leider heeft gebracht maar ook, en vooral, hoe teams steeds meer floreerden; is het mijn droom om deze mix van kennis en ervaringen in te zetten om organisaties te helpen in hun ontwikkeling naar zelfsturende teams in combinatie met verbindend leiderschap, en om zo bij te dragen aan nog meer business succes, een gelukkiger gebalanceerd leven voor medewerkers, leidinggevenden en dus ook voor alle mensen om hun heen. WIN-WIN, of beter ENEN!